ИМ Перуник – пренебрегнати от Голямата Роси

май 27, 2008 в 2:25 pm | Публикувано в За Перник | Вашият коментар
Етикети: , , , , , , , , ,

Голямата Роси Янакиева връчи преди дни „награди за цялостно творчество“ на изявени в кръговете на БСП учители, директори и репортери. Сред най-заслужилите за популяризацията на лявата идея са и нашите репортери, които редовно Ви информират за това какво за намислили мишоците на „Радомир 1“,  но така и не дочакахме почетния плакет от кмета. Въпреки този пропуск от нейна страна, ние не и се сърдим и за напред ще продължим да ви запознаваме с новостите около циганския табор управляващ общината.

Всъщност, редно е да споменем, че церемонията посветена на 24 май – Ден на славянската писменост и култура, която се проведе в Двореца на културата мина що годе на ниво. Нямаше ги пиянските изцепки от страна на червените общинари, които друг път редовно и забавляват на по 2-3 ракии. Явно Голямата Роси беше строила редиците, за да не се изложи БСП пред десетките, подчертаваме – десетките, зрители на КТВ „Кракра“.

Разбира се, за да не опорочим хубавият повод за празничния коктейл ще пренебрегнем дребните детайли като този че, Янакиева не си бе взела забележка от нашите статии и за пореден път беше събрала заслужили червени членове, за да похапнат и пийнат на наш гръб, за сметка на голяма част от учителството, която така и не получи покани. Отново, церемонията бе превърната в частно парти за богоизбрани нагаждачи и близки на Росето партийци. Опорочена бе цялата идея за празник на културата, образованието и просфетата с присъствието на лица като Боян Боянов Професора, разни доктори фелдшери и взевъзможни цацки от общината нямащи нишо общо с духа на просвета, подобаващ за събитието.

Наградените от кмета няма да коментираме. Въпреки множеството коментари появили се часове след събитието за това дали избора е бил достоен или не, наградените бяха излъчени от своите колеги и явно са заслужили отличията си през годината. Отличия, които въпреки че се дават от няколко години по идея на бившото общинско ръководство, тази година загубиха своя смисъл и значение поради една проста причина – дейците на образованието и културата бяха наградени от човекът, който цяла есен се опитваше да ги смаже и да сломи техния дух по време на протестните им действия, от поста си на депутат от групата на комунистите.

Точно така, кака Роси правеше мили муцунки на церемонията, явно забравила как оплюваше същите тези хора по време на стачните им действия, как отричаше исканията им за достойно заплащане, как поставяше политиката на БСП над исканията на учителските колективи и синдикати, как дълго време се криеше и бягаше от предизборни срещи в училищата, а тогава когато се престраши да влезе в диалог с колектива на едно от пернишките училища, беше натирена и почти изгонена от същото това училища, за което по късно си отмъсти, разбира се.

Явно Дебелата Берта, докато мазно целуваше по бузите учителите като същински Юда,  беше  забравила и факта, че преди не повече от месец-два бе вдигнала мерника на няколко от най-елитните пернишки школа, искаше закриване, сливане и съкращения поради „лошото качество на учители и ученици“, поради некадърността на преподаватели и директори, които да се справят с делигираните бюджети.

Но всичко това не е повод за истерия, така действат комунистите от години – усмихват ти се, здрависват се с теб, а след това ти забиват дискретно нож в гърба. За тях партията и партийните нареждания са над всичко, това което каже вожда е закон, всеки който го наруши изпитва тяхната злоба върху гърба си. Тръпката от това усетиха именно наградените преди дни учители и директори – след исканията си за по-високи заплати, те получиха обещания за това след месеци преговори. Разбира се, обещанията си останаха обещания, но за тях гилдията заплати с огромното и набързо скроено преструктуриране на училищната мрежа, което остави на учицата стотици висококвалифицирани преподаватели. 

Най-фрапантното в случая е глупостта, невежеството и късогледството, което проявяват голяма част от представителите на гореспоменатите наградени дейци. Вместо те да помнят всичко това, което им се случи, благодарение на червените питбули в Перник и на национално ниво, учителите се радваха като малки деца на балоните, украсата, шопската салата и малката водка на приема на Голямата Роси и гледаха тази иначе толкова приятна на външен вид пепелянка като светица. Вместо да бойкотират поредната церемония за избрани и по-равни сред равните, всички се радваха на мизерните флашки, които администрацията изкупува с чували от фирма за компютърна техника и интернет приближена до Боян Професора…

Въобще, с това късогледство и нагаждачество до никъде няма ди стигнем. Докато се радваме и приемаме за чиста монета сладките залъгалки на хора, които до вчера са ни плюли и игнорирани не ни очаква нищо добро.

Всичко, което се случва в Перник е поза, фарс, фалш…. Дебелата Берта награждава едни за добрия си обществен имидж с разни хартийки, празни торбички и вулгарни усмивки, докато ограбва други, пречи на бизнеса, действа подмолно, подписва съмнителни договори за поръчки и какво ли още не, но всичко това на тъмно. Запитвали ли сте се какво ще стане с онези 18 милиона (поне до толкова ги стопи Янакиева) от делото спечелено от Перник срещу държавата. Ще изчезнат в нечий джоб, разбира се, пак на тъмно, пак под масата, пак далече от слуха и полезрението на обикновения перничанин. Но на никой няма да му пука, защото Росито ще продължи да раздава фермани, грамоти, дипломи и финикийски папируси, да заблуждава пернишката общественост, да краде и безчинства.

Който не вярва в тази черна прогноза, да прочете статията отново, да се върне на зад в публикациите, да види какво от тук написаното се сбъдна и какво предвестихме първи…пък нека тогава коментира. Защото писаното слово остава, и ние никога не се отричаме от думите си, както и комунистите никога няма да се отрекът от крадливата си и покварена политика.

Битката за чест и слава продължава. Разчитаме на вас, нашите читатели да изберете вярната страна и да отворите очите на повече от своите познати и приятели. Както поета е казал „Един ще падне, друг ще ме смени“….

Реклами

TrackBack URI

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: