Месец на спорта в Перник. Росица Янакиева кърти мивки – лепи плочки

май 20, 2008 в 3:25 pm | Публикувано в За Перник | Вашият коментар
Етикети: , , , , , , ,

Месец на спорта се провежда в Перник под егидата на пернишката кметица Росица „Голямата“ Янакиева.  Голямата Роси направо кърти мивки(казано на сленг) с това пролетно лепене на плочки, явно взела пример от нейния стар и верен другар – Андрей Андреев. Вместо въпросната дама да се задоволи с Деня на българския спорт – 17 Май, тя реши да посвети целия Май на спортни мероприятия и физкултурни зарядки, които се състоят в следните спортно-технически дисциплини:

1. Лепене на плочки за време.

2. Редене на газобетонни блокчета с препядствия.

3. Подмяна на бордюри по часовник…

И още много други уникални за страната спортни състезания.

Участници в турнирите, които се провеждат във всички пернишки квартали, градинки и околоблокови пространства са титулярите на приближените около Росица пернишки фирми и техните бригади от спретнати млади роми в елегантни екипи последна мода от колекцията на „Комуналстрой“ 2004-та.

Въпреки, че привидно няма нищо притеснително, на втори поглед и с не чак толкова набито око може да усетите притеснителните факти като този, че всъщност на много места в града козметичните смени на плочници се извършват въпреки явната подмяна на старите плочки със….СТАРИ. И за да не останете с впечатление на популизъм в написаното, просто преминете по светло по централните градски улици, за да се убедите сами в лошото качество на свършената работа и поставената на ново разбита и износена настилка.

Факт е, че пролетната суетня обаче не се характеризира само с отбиване на номер и замазване на очите на Перничани. Тук играят и сериозни пари, които така или иначе са предвидени по бюджет от Общинския Съвет. Нищо ново на червения фронт обаче. Всички знаем какъв бизнес с подмяна на плочки цареше цели 4 години по време на последното управление на БСП в Перник. Въпреки тогавашното свръхпреекспониране на тротоарните пространства, и днес перничани газят в кал, локви, хитроумни плочки-капани, които ти отвръщат с обилна порция вода в лицето, всеки път когато стъпиш върху тях.

Никой не може да се сърди обаче на червените строителни и ремонтни фирми, които трябва за кратък период да наваксат с поръчки и оборот, равносилен на 4-те предходни години….разбира се, на гърба на перничани. Нашата редакция обаче иска друго – засилен контрол от страна на общинския съвет, който да упражни своите правомощия и да санкционира фирмите – нарушители, които вършат некачествено своята дейност. Тук, старите комунистически мислители ще възкликнат: „Та само при нас ли е така! И другите крадоха, и при тях беше така!“ Да, само че Росица Янакиева дойде с обещания че ще промени Перник из основи, че ще възвърне неговата слава, че ще бъде носител на новото. А то какво се оказа- Росица промени икономическото си благоденствие из основи, възвърна неговата комунистическа слава и стана носител на новото начало на десетки червени пенсионери набутани на всевъзможни постове по общината. 

Преминавайки плавно от хумористичния увод в този иначе сериозен проблем – подставените фирми на братовчеди, чичовци, зълви, свекърви, сватове, кумове и разни други роднини на червените общинари, които взимат общински поръчки на неизгодни за Перник условия, след което извършват некачествени ремонтни и строителни дейности и ощетяват Перник и всички нас, данъкоплатците, за втори път, трябва да споменем и един друг аспект- ъгъл на темата, а именно – наглото използване на тази пролетна шетня за лош и долнопробен ПР на пернишката кметица. Дори и най-апатично настроеният към случващото се в града ни перничанин се отврати от тази истерия около подмяната на 3 светофара в Перник – то не бяха пресконференции за водене на преговори за закупуването на въпросната техника, то не бяха обещания и увещания за тяхното скорошно монтиране, то не бяха писания за това че са „италиански“ ( сякаш говорим за Ферарита), то не беше събиране на средства за закупуването им, та даже и благотворителна кампания правиха като за „Българската коледа“. Въобще – простотия до шия.

ПЕРНИК СЕ СДОБИ СЪС СФЕТОФАРИ!!!

Това тръбяха заглавията на пернишките червени вестничета със дни и седмици, сякаш Папата бе дошъл в нашето градче. Не че има нещо лошо да ги има, просто те трябва да бъдат за Перничани, не за реклама и политически ПиАр!

Тогава когато червените интересчии се научат, че интересите на перничани са над техните лични, тогава и перничани ще оценят, това което въпросните индивиди правят за града, въпреки своето лично облагодетелстване и кражби. Само че, докато дойде този момент ще има много, много да страдаме още!

Реклами

TrackBack URI

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: