Ало, Мадона, дай микрофона!!!

април 28, 2008 в 9:15 pm | Публикувано в За Перник | Вашият коментар
Етикети: , , , , , , ,

Този добре познат рефрен от песните на турбо-фолк певицата Ивана в пълна степен може да бъде отнесен към пернишката кметица – Голямата Роси, която не престава да бълва пропаганда от екрана на пернишката кабеларка и от страниците на пролетарските бюлетини, достойни приемници на в-к „Работническо дело“, в-к Съперник и Градски вестник.

Този медиен комфорт спрямо червените старейшини, непривичен за никой от останалите областни центрове, е благодарение на шефовете на местните медии. Не е тайна за никого, че в-к Съперник се издава от червения съветник Иван Петров. Компютърната техника използвана за направата на всекидневника бе взета на безценница, без търг или конкурс, от фонда на Изчислителния център, чийто шеф е жената на областния управител Иван Честното.

Другата глашатайска газета, приличаща повече на сектантска брошура с реклами, е собственост на бизнесмена Белчев, който въпреки че е със затихващ фирмен успех, проявява разпален управленчески мерак. И нормално, човекът има да избива от парите, вложени в купуване на гласове за Росица Янакиева като същевеременно й лиже …а от редовете на печатното си издание.

Въпреки, че двата вестника са с качество на блажна амбалажна хартия от кварталната бакалия, перничани проявяват спорадичен интерес, главно към обявите за имоти и работа вътре в тях. Всичко останало е ярко червено, метафорично разбира се, тъй като издателите не са открили тайната на цветния печат.

Освен заглавия от типа „Янакиева това…“, „Ненко Темелков онова…“, може да бъдат намерени и тук-таме снимки от старите ленти, когато Янакиева е била с 30 килограма по – слаба, а Ненко с 30 години по-млад.

Що се отнася до радиата – думата „Общинско радио“ говори сама по себе си – това са нечленоразделните звуци, които чувате от време на време да излизат от високоговорителите на пощенската палата, минавайки по централния градски площад. Ако не успявате да резберете какво се говори, вариантите са три:

1. Голямата Роси говори за светлото бъдеще на Перник.

2. Някой друг говори за Голямата Роси и светлото бъдеще на Перник.

3. Голямата Роси говори за собственото си светло бъдеще.

Останалите радиа като „Ултра“ се слушат пък само и единствено от почитатели на турбо фолка на по 5-6 ракии, които се поздравяват с повод и без повод и излъчват музика подходяща само и единствено за своите слушатели. Въпреки това и неприятните викове на водещия от типа: Оро, кърти, режи, огинь, удри…Радио Ултра печели наградата за най-чистата и недокосната от червена помия честота на медийно излъчване.

Разбира се, не бива да пропускаме и телевизията, която в най-добрите си времена се гледаше от всичките техници, монтажисти, редактори и техните семейства и със аудитория от 23ма зрители се бореше със светила в телевизионната история като кюстендилската „Колор“ и ихтиманската „СафирТВ“, а именно – КТВ Кракра. Последната е вече история, заедно с по-голяма част от абонатите на пернишката кабеларка. Интересното в случая е че пернишката Соц. телевизийка се държи от човек на приближения до президента и следстван за измами по европейските фондове – Люси Стойков. Въпреки, че по време на предизборната кампания СтойковТВ излъчваше яростна анти-росица полемика, днес, я е най-верният приятел на едричката червена леличка, следвана от изрусена репортерка и оператор с камера „Илиянци1998“ във всяка част на денонощието.

Ако Росица и Ненко кажат А, кабеларката казва останалата част от азбуката.

Ако Росица и Ненко кажат Б, кабеларката вика и Иван Честното за коментар.

Ако Росица, Ненко и Иван са на командировка нейде из необятния свят, кабеларката прави обзор на техните изяви през изминалата седмица.

Ако някой от вас реши да си причини болката, от чист мазохизъм или от нездравословен интерес, и изгледа вечерната емисия новини, която вече се нарича „Часът на Росица Янакиева“ ще се убеди в правотата на нашите думи. Дали тази нелепа смяна в програмната политика на СтойковТВ не е в унисон със смяната на вятъра, който вее европейските парички от програма „Сапард“ към пернишкото БСП, може само да предполагаме.

Едно е сигурно, в пернишкото публично-медийно пространство всичко е червено – и евтините журналисти, и евтините им статии и репортажи, и евтините им шефове. От къде идват парите, за  тази нон-стоп агитация обаче, сами преценете- дали от членски внос на червените бабички, които с всяка година намаляват с по 20-30 процента, отпътуващи към еднопо- добро място при тяхната идея за чист комунизъм, сами може да прецените.

Тъй че, не бързайте да примигвате мило с очички, когато виждате как леля ви Мецана Янакиева ви се пули усмихнато от телевизора, садейки дръвчета, редейки плочки и дундуркайки бебешки дупета, защото всяка една от непрестанните й медийни изяви се финансира от вашите пари, парите от сенчестия бизнес на пернишките гангстери и от тези на „Запалката“ и Братя Галеви, всички взети заедно…

– Мамо, мамо, мамо….защо дават тази грозна леличка по телевизията вместо „Лека нощ деца“?

-Защото си плаща добре, маминто.

– А мамо, мамо, мамо…защо дават този стар белокос дядо дето прилича на козел вместо „Млакото пони“?

– Защото  и той си плаща добре, маминото.

– А мамо, мамо, мамммооо….. от къде имат парички тези двамата да си плащат?

– Щото крадат от нас бе, маминото, щото баба ти ги избра, е за това, айде ситага ме разпитва, че ще те дам на Иванчо Христов…

Реклами

TrackBack URI

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: