Не е „за оставката на Румен Петков“

април 15, 2008 в 9:16 pm | Публикувано в За България | Вашият коментар
Етикети: , ,

Тези дни Блогосферата гръмна! Всеки втори пост е „Румен Петков подаде оставка“, „Запалката си отиде“, наздравици, възторзи…Извънземни да бяха кацнали пред НДК, нямаше да им се обърне толко внимание. Е аз пък няма да пиша за това. Не виждам смисъл. По-интерсно ми е, докъде сме се докарали, че смяната на един тотално провалил се министър (една съвсем рутинна процедура по „белия“ свят) у нас се посреща, като Възкресение Христово. До каква степен сме приели беззаконието и политическата наглост за нещо нормално и неизбежно, та една закъсняла развръзка ни възторгна толкова много.


Ураааа, най-сетне един си получи заслуженото, осра се до уши и му „подадоха оставката“! Той никога не би го сторил сам, не и без да му направят „предложение, на което не може да откаже“. Нали си спомняте „Кръстникът“? Ако не си го спомняте, то със сигурност си спомняте съдбата на един друг Румен – Овчаров. Клетникът беше първо „понижен“ в председател на парламентарна комисия, а сега го сложиха да „дооправя“ „Булгартабак“ . Запалката не е по-малко румен от Овчаров, бъдете сигурни. Продал си е кожата скъпо.


Както каза снощи журналистът Тодор Токин в предаването на Бойко Станкушев – „комунист оставка не подава, той трябва да бъде преместен на друга длъжност“. Нищо ново под слънцето. Запалката си тръгна, Горелката идва, а дали нещо ще се промени? Май само се менкат псевдонимите в една непоклатима оперативно интересна схема.

И да завърша с още един цитат от снощното предаване на Бойко Станкушев (което горещо ви препоръчвам да изгледате тук), този път на Румен Леонидов:

– „Абе, пълен кич е тая държава…“

Пък Румен Петков подава оставка по тениска с къс ръкав в неделя следобед и после отива да си допие на сянка, бОли го него…

Автор:

Николай Павлов

Черна станция

Реклами

TrackBack URI

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: