Поздравления: и у нас вече убиват заради писане!

април 10, 2008 в 10:08 pm | Публикувано в За България | Вашият коментар
Етикети: , , , , , , ,
Някой уби Георги Стоев – посред бял ден на улицата. Наричаха го „писателят-мутра“, и по този начин вече сме подготвени да приемем това убийство по обичайния начин: „Щом е мутра, нека да го убиват, нека да се избиват мутрите, от това печелим ние, гражданите, нацията!“. А не бива така. Какъвто и да е, е човек. Да се приветства убиването на човек е извратено. И не може да бъде оправдано си накакви „висши съображения“. Бог да прости Георги Стоев…

А този човек, Георги Стоев така или иначе е написал и издал няколко книги, в които говори за българския престъпен свят, за неговите босове, донове и барони. (Ето тук и тук можете да чуете и да видите две интервюта на Георги Стоев и да разберете отчасти защо го убиха.) Написал е няколко опасни книги. Изглежда все по-вероятно че е убит тъкмо заради книгите си, въпреки че се лансира най-упорито в медиите и другата версия: че е убит заради мутренския си бизнес. Честито: и у нас вече убиват заради писане, заради говорене и заради издаването на книги! А не само в Русия – вече и в Китай май не убиват за това. Но ето че у нас убиват. Това е прогрес: наредихме се рамо до рамо с водещата световна сила – водещата сила по терор срещу личността, свободата и демокрацията. Имам предвид Русия.

Властта и МВР мълчат: никакви опити да се хванат убийците не се правят. И това убийство ще бъде подведено под параграф: неразкриваеми! Какво от това, че е убит човек! Какво от това, че е убит пишещ, издаващ книги човек! Какво тук значи някаква си личност! Властта у нас съвсем не обича пишещите, мислещите и нестрахливите хора. Така че в някакъв смисъл е съвсем прекрасно, че е убит Георги Стоев. За властта е прекрасно: да се готвят следващите! Следващите пишещи, мислещи и нестрахливци българи, на които им е отредено да умрат, да се готвят те!

Господа българи, мили ми сънародници: не усещате ли, че това вече е страшно?! С убийството на Георги Стоев се дава знак-предупреждение срещу всички, които пишат, говорят, мислят и са нестрахливци! То цели да уплащи същите тия, повтарям: пишещите, мислещите, говорещите, нестрахливците. И то, това убийство, насърчава ония, другите, които си мълчат, които се самоцензурират, които са кротки, послушни, които са презряни треперковци: България е предвидено да стане страна на всеобщата печал и подлост – като Русия!

Аз писах преди време статия, наречена Путинизирането на България. Там бях писал, че в Русия убиват журналисти (Политковская), у нас само ги уволняват (Иво Инджев). Поздравления: и у нас вече убиват пишещи хора! Няма да й се дадем току-така на Русията, на матушката де, ний, българите!

А иначе Румен Петков мълчи и още не рачи да си дава оставката! Гоце го потупка вчера по рамото: бива го момчето, няма що! Румен Петков и той взе, че стана писател: сега пише доклад, в който ще докаже, че за ситуацията не е виновен той, нито пък управлението на тристранната коалиция. Ще докаже за пореден път, че за плачевната ситуация в МВР и сферата на борбата с престъпността е виновен… Иван Костов! И като чуе това народът ще изпита нещо като лек оргазъм, ще се просълзи от сълзи на умиление и ще се юрне да прегръща и цалива Румен Запалката. Каква оставка бе?! Та той човекът е от нашите!!!

Автор: Ангел Грънчаров
Реклами

TrackBack URI

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: