НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА

април 9, 2008 в 9:08 pm | Публикувано в За България | Вашият коментар

Ние, гражданите на Република България:

Обвиняваме Президента!

Обвиняваме Народното събрание!

Обвиняваме Правителството!

Обвиняваме цялата политическа върхушка!

Обвиняваме ги за престъпността, за корупцията, за бедността, за липсата на правосъдие, за емиграцията на младите!

Обвиняваме ги за това, че продадоха държавата на мафията!

Обвиняваме ги за това, че са част от мафията!

Искаме незабавна оставка на Президента!

Искаме оставката на правителството!

Искаме разпускане на Народното събрание и насрочване на избори за Велико народно събрание!

Вън мафията от държавата!

Обществото ни се е превърнало в джунгла. Единственото валидно право е правото на по-силния. Парите и властта те правят недосегаем. Независимо от начина на придобиването им. Няма наказание за престъпниците по законите на страната. Няма наказание и по законите на морала. Бандитите се радват на най-висока почит и уважение. Те са пример за подражание. Детето гледа със захлас и преклонение „добре облеченият бизнесмен” и презира учителя си и дори родителя си, защото не са мутри.

Защитата на нашите граници е гарантирана. Никой не защитава човека, семейството, дома. Престъпниците по правило остават ненаказани. Когато крадците са безнаказани, трудолюбивият и пестелив човек няма шанс в конкуренция с мръсните пари.

Обществото ни е разделено. Почти всяка наша дейност е зависима от одобрението на елита. Зависимостта е власт. Властта краде от нас, а после с нашите пари купува гласовете ни и се възпроизвежда.

Покварата е проникнала дълбоко в душите ни. Божието тайнство и ритуали се превърнаха в стока. Материалната облага и плътската наслада са новите ценности.

Почтеният човек няма шанс. Честността обикновено поражда присмех и снизхождение. Първо идва примирението, сетне отчаянието. Лишават те от самочувствие, а сетне и от воля. Това е нашата съдба днес. Да бъдем гости в своята Родина.

Малко или повече, всички имаме вина. Заради примирението, конформизма и страха да се противопоставим.

Ние обичаме Родината. Тук се родихме и пораснахме. Тук срещнахме любовта. Тук създадохме семейства. Тук искаме да завършим своя път. Искаме да оставим след нас България по-добра от тази, която заварихме. За да останат тук и децата ни и техните деца.

Искаме България, в която няма недосегаеми. Всеки гражданин да може да търси обезщетение от всеки друг, независимо колко високопоставен е другият, включително и от всеки служител на държавата, когато е на лице нарушение на закона.

Искаме България, в която депутатът, министърът и кметът са слуги, а не господари на своите избиратели. Всяка власт, която се упражнява извън принципите и процедурите, определени от закона, е нелегитимна. Противопоставянето на нелегитимна власт е не само наше право, но и граждански дълг.

Искаме България без зависимости. Всеки да може свободно да избира своето поприще. Всеки да може да печели толкова, колкото позволяват уменията му, в честна конкуренция с всички останали.

Искаме справедливост за всички. Справедливо е, който работи повече, и да получава повече. Справедливо е, който е дал, да получи. Справедливо е, който е престъпил закона, да бъде наказан. Не е справедливо да вземаш от работливите и предприемчивите, за да даваш на мързеливите и лентяите.

Искаме България, в която трудолюбивите, предприемчивите и пестеливите успяват. Искаме България за ранобудните, за тези, които работят неуморно за просперитета на своето семейство.

Искаме България, в която всеки може свободно да служи на своя Бог, на своята родина и на своето семейство. Религиозните ценности, скромността и упованието в Бог са нашият морал.

Искаме да си върнем щастието от това, че сме Божии създания. Да върнем достойнството си от това, че сме човешки същества. Да върнем гордостта да се наричаме българи.

Това е нашата мечта. За да я постигнем, първо трябва да променим самите себе си. Защото промяната на душата е душата на всяка промяна.

Гражданска инициатива „Справедливост” призовава всички честни българи на граждански протест на 11.04.08г., петък, от 17,30 часа на площад „Независимост“ (пред Президенството) – „НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА“.

Реклами

TrackBack URI

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: