Докога ще търпим мафията на власт – и властта на мафията?!

април 9, 2008 в 9:14 pm | Публикувано в За България | Вашият коментар
Етикети: , , , , ,

Българските граждани и европейските ни партньори разбраха, че ръководството на МВР е свързано и защитава скритата власт на сивата икономика, защото управляващите получават пари от нея.

Разразилата се криза в управлението е резултат от разкрити реални факти за срастване на организираната престъпност и ръководството на МВР.

Вместо да провежда безкомпромисна политика срещу престъпността ръководството на МВР:

● провежда кадрова политика, при която на възлови длъжности в службите на министерството се назначават лица за прикриване, а не за разкриване на престъпленията;

● потулва всяка информация, отнасяща се до лица, които трупат доходи чрез престъпления и финансират управляващите;

● Министърът на вътрешните работи се среща с лица от подземния свят под претекст, че защитава националните интереси;

● саботира оперативните разработки срещу лица от организираната престъпност и им дава възможност да остават безнаказани.

В резултат на това:

● при това управление се създадоха условия да вирее основно бизнеса, който си плаща на управляващите. Това, освен всичко друго, убива конкуренцията и блокира пазарната икономика.

● Демотивира служителите на Министерството на вътрешните работи да изпълняват задълженията си и оставя гражданите на страната без всякаква защита от престъпни посегателства.

Поведението на Румен Петков превръща не само Сергей Станишев и неговото правителство, но и целият български народ в свой заложник. Неспособността на министъра в продължение на близо три години да се справи с организираната престъпност и корупцията ще доведе не само до временно, но и до окончателно спиране на парите от европейските фондове за всички български граждани.

Правителството на Сергей Станишев трябва да си отиде, защото през неговото Министерство на вътрешните работи минава оста власт-престъпност.

Реклами

TrackBack URI

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: