Ден на туриста в БСП

април 3, 2008 в 9:13 pm | Публикувано в За Перник | Вашият коментар
Етикети: , , , , , , ,

„И дойде деня 3-ти от месеца Априля на 2008 лето господне,

и рече Сергей, божий син:

Идете, идете чеда мои, обиколете земята българска и пръскайте из всяко кътче словото праведно за червената истина…

И не се срамувайте да лъжете по-нисшите вам, лъжете ги деца мои, за добро ги лъжете,

И в реките злато да потече им обещайте, и от небето пари да завалят.


Обещавайте, обещавате деца мои, и лъжете, лъжете като за последно, че парламентарни избори идат до година, да не ви е наистина за последно…

Амин!“

Не, това не са текстове от светата Библия, а заръките на Сергей Станишев към своите подчинени министри, който като „улави“, на народ език, днес се разбягаха из майка България да агитират куцо и сакато (предимно куцо и сакато, в интерес на истината) в полза на партията майка-хранилница – БСП.

Целият министерски съвет бе днес по провинцията, като на пионерска бригада, едни в западна, други в северна България, на една от малкото срещи с позабравения гласоподавател. От министрите единствено Запалката, който се е скрил в дън земя от срам и Ивайло Калфин, в чужбина, не агитираха необятния български народ в този априлски слънчев ден.

Една такава шайка се натресе днес и на перничани, по подобие на „джусмен“ търговците, които окупираха града ни преди дни и ни увещаваха да си закупим я книга, я картичка за добро дело.

Министерската визита си беше същата излагация, само дето господата чиновници не си правеха труда да агитират по отделно ужасените перничани, ами се задоволиха да постят единствено сигурните червени кътчета в града, където никой не би ги изгонил с някоя попръжня.

Редно е да споменем, че Интернет Медия Перуник имаше предварителната нагласа да не коментира днешната П.Р. акция на „червените апаши“(бел. ред. – виж „прерийната притча“) само че свръх глупавите коментари на министъра на здравеопазването ни провокираха да отразим това толкова помпозно партийно мероприятие напомпано с болезнена доза соц. излъчване, а именно – садене на дръвчета, заиграване с децата от домовете и старите хора, посещения по интернати, болници, кучешки приюти и какво ли още не.

Да започнем нашата преоценка от събиията с далеч по-невзрачната госпожа Весела Господинова, зам. министър на транспорта, която по стар комунистически обичай се срещна с транспортни фирми само и единствено в червено. Част от нейното обкръжение днес бе и Васил Васев „Бутилката“, който въпреки редицата от сигнали за крупни престъпления извършени от него и неговата фирма, практикуваща незаконен превоз на пътници по няколко пернишки автобусни линии, явно разчита на подкрепа от страна на министерството.

untitled123456.jpgВ същото време председателят на Държавна агенция по горите С. Юруков (от БСП) се срещна с областния управител Иван Димитров (от БСП) и засади дръвчета с Росица Янакиева (от БСП) по инициатива на Агент Гоце (от БСП). Е на това му се вика активно партийно мероприятие…Явно много грехове за изчистване имат да компенсират червените другари след като продълават да унищожават природата край Студена, щом подкрепят масовото застрояване на българското черноморие и унищожението на планините Пирин и Рила с безбожно незаконните търговски проекти на приближени на БСП компании.

Е, новинка, няма да успеете да компенсирате всичко това с 2 борчета, посяти за пред медиите. Само недейте да си ги прибирате след залез слънце, каквито сигнали имаше в кметство Изток по време на управлението на Росица Янакиева.

В края на деня пък, червената паплач се събра в зала „Панорама“, за да се срещне с членове и симпатизанти на БСП, както бе оповестено от червената централа!!! Колко арогантно и в същото време до просташки откровено.

„За среща с членове и симпатизанти на БСП!!!“

Явно имаме новина, както казва Бареков. Оказва се, че по думите на червената централа, министрите от министерския съвет не са министри на цяла България, а само на „членовете и симпатизантите на БСП“. Е тогава бихте ли ни обяснили, кои са министрите, представящи останалата част от българското гражданство и кой се грижи за техните интереси, кой разговаря за техните проблеми и кой се среща с тях?

Ако от БСП нарекат това твърдение популистко, ние логично ще запитаме – къде беше министерската среща на Гайдарски с гражданите на Перник и защо не се проведе тя. Може би на гробището след всички реформи в повереното му министерство?!

photo_big_149943.jpgДа си затваряш очите за проблемите на смъртноболен човек обаче съвсем не е в стила на един уважаващ себе си доктор, който ако няма нужното лекарство, най-малкото може да каже на близките на пациента за неговото неизлечимо състояние. В случая, инфекцията разнася БСП и тя трябва да бъде поставена под карантина възможно най-рано преди да предаде заразата на цялата държава.

Въпросният министър явно е обявил нещо като конкурс за най-голяма глупост на своите колеги от министерски съвет. След като си навлече гнева на онкоболните, мед. сестрите и ръководствата на най-големите български болници, Гайдарски продължи с изцепките си и в Перник.

„Моята оставка е искана стотици пъти, а както виждате аз съм си тук. Даже много хора, които ми искаха оставката си отидоха, а аз си стоя както виждате,“

това каза на журналистите в Перник министър Р. Гайдарски в отговор на въпрос дали е искана оставката му. По повод предстоящия вот на недоверие към правителството той коментира:

„Аз съм сигурен, че вота няма да мине. Кой вот е това, четвърти ли, трети ли? А, пети! Сигурно опозицията ще иска още вотове, какво да направят хората – и те искат да живеят. Те са много обидени за това, че тази коалиция стои много стабилно. Те предричаха, че ще падне първите 6 месеца, а тя пък не падна накрая на годината, не можа да падне и втората година, сега си караме и трета година. Дори да се случи министър Петков да си подаде оставката, коалицията пак няма да падне“

каза Р. Гайдарски пред журналисти в Перник.

Явно за министъра, който от известно време се явява нещо като адвокат на Румен Запалката, вота на недоверие към правителството е нещо нормално, ежедневие, което не буди особени чувства в управниците. Подобно арогантно държане е синоним само на едно единствено нещо: безпрекомерна самоувереност, граничеща с глупост. И ако за министъра недоволството на цялата парламентарна опозиция не означава нищо, то шамарът, който ще получи целият кабинет и управляващата коалиция като цяло на парламентарните избори ще накара министрите да се скрият в миша дупка и да молят българите за прошка.

Въобще много от понятията на Гайдарски явно му се струват неясни, щом си позволява да нарече това корумпирано правителство „стабилно“, след като една от управляващите партии се разцепи на хиляда части като китайски порцелан, другата се управлява от обръч от фирми, а третата се финансира от нарко-каналите и е постоянно в медийното пространство благодарение на корупционните си деяния и изцепки като Радослав Гайдарски.

Добре, че има трезво мислещи хора, които не считат подобно правителство за стабилно, та нашата страна все още не се е превърнала в някоя дупка от третия свят, на каквато се опитват да я превърнат Станишев и компания.

А що се отнася до глупостите на управляващите относно икономическата стабилност на страната (пренебрегвайги спрените субсидии и финансиране от Европа) и добрия темп на развитие на държавата (пренебрегвайки все по-занижените оценки на ЕС), ще кажем само едно:

„Правителството скоро ще си ходи и това го знае всяко хлапе!“

Реклами

TrackBack URI

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: