Станишев се подложи на Турция!

март 30, 2008 в 4:30 pm | Публикувано в За света | Вашият коментар
Етикети: , , , ,

Развихрилия се през изминалата седмица милиционерски тайфун, привлече върху себе си цялото възможно медийно внимание. И не без основание, разбира се. Лошото е, че на яркия фон на „Запалката“ , в сянка остана поредната изцепка на Сергей Дмитриевич, този път по международна линия.

Станишев обяви, че България подкрепяла кандидатурата на Турция за членство в Европейския съюз. Новината обиколи световните агнеции, като официлана държавна позиция по въпроса.
Най-напред изниква въпроса, има ли право другаря Серж да прави самосиндикално изкавания по такива въпроси от ключов за България интерес, без да се е провел необходимия обществен и парламентарен дебат? В какво по-точно се състои българския интерес от членството на страна като Турция в ЕС? Отчитат ли се огромните рискове, на които би подложило българската икономика, национална сигурност и модернизация, евентуалано присъединяване на Турция? Защо в момент, когато цяла Европа алармира за пълзящата ислямизация в Турция, активно насърчавана от Ердоган, българският премиер тръгва да се мята, като Матросов на амбразурата? Чии интереси брани Станишев?
Във всеки случай не и българските национални! По-скоро ми прилича на поредното надупване към коалиционния партньор-мандатоносител и държаворазпоредител, за да не остане никакво съмнение кой е марионетката, и кой – кукловода!

Защо Турция няма място в ЕС?

  • Защото културно и географски не принадлежи към Европа.
  • Защото не е истинска и стабилна демократична страна. Двете основни алтернативи са ислямистите и военните-кемалисти, които се явяват единствен гарант за светския характер на държавата.
  • Защото не се защитени основни човешки права, нарушава се свободата на словото.
  • Защото се извършват убийства на етническа и религиозна основа.
  • Защото не може и не иска да разреши цивилизовано проблема с кюрдите, които съставляват 1/5 от населението на страната.
  • Защото окупира част от остров Кипър и създаде там незаконна държава, която никой по света не признава.
  • Защото откзва да компенсира българските бежанци от Егейска Тракия вече 90 г. въпреки международните договорености, които я задължават да го направи

Черна станция

Реклами

TrackBack URI

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: