Иван Димитров Честното пари брои, а жена му – пере пари

март 27, 2008 в 11:33 pm | Публикувано в Кой ни управлява? | Вашият коментар
Етикети: , , , , , , ,

man-counting-money.jpgИван Димитров Честното, човекът с голямата черна лястовица под носа си се оказва твърде неизвестен за широката публика. Това показва анкетата, публикувана в нашия форум, където 16% от гласувалите за първи път чуват неговото име. Честното обаче се оказва ясен като бял лист за репортерите на ИМ Перуник и нашите уши и очи в червената централа.

На снимката Димитров е изобразен в работна атмосфера, броейки парите на Добри Владимиров от фирма „ДЛВ“, най-вероятно. За процента, който Димитров получава ежемесечно от печалбата на „ДЛВ“ от незаконните кариери край Студена ви писахме наскоро. Интересното е, че малко след нашия репортаж, една от кариерата беше озаконена от зам. министърът на екологията, който също така разобличихме във въпросната статия.

Но да се върнем на Иван Честното, който съвсем не се блазни само от парите на този и онзи добре облечен бизнесмен, или както министър Румен Петков се изразява: от парите на „сульо и пульо“. Честното се е захванал със съвсем честен и почтен бизнес и има частна охранителна фирма „Стомана Секюрити“. Друг е въпросът колко почтено развива своя бизнес. За никой не е тайна, че Димитров от години охранява множество общински обекти на територията на града, а сключваните договори стават без наличието на конкурентни фирми и състезателен елемент при поръчките.

И за да не издребняваме, трябва да признаем, че това не е толкова фрапантен случай, с оглед на ширещата се корупция сред неговите съпартийци. Както се казва в старата поговорка обаче: „зад всеки велик мъж, стои една жена“. Бихме си позволили да перефразираме поговорката, заменяйки „Велик“ с „крадлив“.

Съпругата на Иван Димитров „Честното“, Снежана Димитрова, съвсем не е от онези домакини, свикнали да висят зад печката в кухнята. Иван обаче се е погрижил да създаде на жена си домашен уют, издействайки й позиция на шеф на Изчислителния център , където Снежанка спокойно да се разпорежда с държавна собстеност, все едно си е във вкъщи.

Преди време, госпожа Честното, разпарчетосва и раздава на безценница компютрите на Изчислителния център като следва тяхната замяна с нови. Уловката обаче е какво става със старите? Какво ли, всички до един отиват без да бъде заплатен и лев от реалната им стойност в селския рекламен бюлетин „Съперник“, собственост на червения деятел Иван Петров, общински съветник от комунистическата партия – БСП и политически уличен-превъзходен елемент. За същия, писахме преди време, когато ви изнесохме информацията как преди години с Голямата Роси Янакиева са крали видеотехника от комсомола и са били спипани от властите.

Явно при Петров това се превръща в рецидив, първо видео, сега компютри…нищо чудно да разрежда мастилото за вестника си, което би обяснило ужасното му качество.

Снежана и Иван Петров явно са комбина от доста време, а това не притеснява Иван Честното, дори напротив, той е в основата на тези близки отношения. Снежанка е в основата на още дозина съмнителни сенчести сделки, замени и поръчки, говорещи за явни случаи на пране на пари, за които скоро ще ви информираме. Земенският тарикат е доказал през годините, че не се вълнува особено от общественото мнение и подобни дребни детайли, след като преди време натресе на перничани огромна турска орда, която да работи на магистрала Люлин, край Бучино, опропастявайки водопровода, природата и условията за нормален живот на живеещите в близост.

Въобще за безумията на Иван Димитров Честното може да се пише с дни, навлизайки все по-нагоре и на дълбоко в партийната йерархия на БСП, но за това, другия път.

Реклами

TrackBack URI

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: