Обещанията са за това, за да не се спазват?!

март 20, 2008 в 10:22 pm | Публикувано в За Перник | Вашият коментар
Етикети: , , , , , , , , , ,

Мрак, наплъстена миризма на мухъл и телесни течности с жълтеникав цвят и нескопосаното скрибуцане на пиян бездомен цигулар. Къде се намираме? Ами в подлеза под ЖП гара Перник разбира се! Поредното обещание на голямата Роси, превърнало се в гавра с обикновеното население на град Перник.

underground-tunnel-v2.jpgЕдна от темите зачекната в пишман-кампанията на кметицата преди местните избори беше именно ремонта и подобрението на централния подлез. Катакомбите, като че ли извадени от роман на Виктор Юго, които свързват жителите на кв. Могиличе с центъра на града продължават да тънат в прах, мърсотия и фасове от цигарите на алкохолиците преминаващи транзитно от там.

Истината е, че проектът за ремонтиране на подлеза беше изготвен от някой послушен чиновник и (невероятно, но факт) пуснат в действие. Само че типично по комунистически нещата останаха незавършени и недоизпипани, парите източени, а перничани без свестен подлез.

Въпреки поставените железни подобия на парапети и алейките за инвалидни колички по стълбите, зданието продължава да съществува под формата на рушаща се клоака, през която те е страх да преведеш собственото си дете, прибирайки се вечер. Натрошените парчета плочки и камъни, светещите тук-таме лампи скрити зад метални скари, и овехтялите стени украсени с останки от стари червени предизборни плакати, от които надничат отдавна забравени от Бога и хората лица само допълват пейзажа.

Наетите от Янакиева общи работници от ромски произход ( за да е по-евтино заплащането им) естествено циментираха 2-3 дупки в плочките за да замажат положението пред гражданите. По данни на човек в редиците на червената местна управа стана ясно че само 40% от отпуснатите пари за ремонта са били усвоени по предназначение. Останалите средства са били поделени по равно (или неравно) сред тези, които дърпат конците на проекта.

В момента подлезът прилича на незавършен строеж от Татово време и както е тръгнало може би никога няма да бъде завършен, защото парите отдавна са изпапкани от хора като Янакиева, „Паметника“ Темелков и Михаил Михайлов, зам. кмет по строителството. Оставените след ромите парцали и парчета порутена облицовка дори влошават иначе трагичния облик на тунела.

Не само че гръмкото предизборно обещание на голямата Роси за по-спокойно преминаване през едно от големите свърталища на наркомани в Перник остана неизпълнено, но действията на нея и лакеите й направиха подлеза още по-долно и неприятно за гражданите място! Очакваме „изпълнението“ на още предизборни обещания!

И за да не си помисли, уважаемият ни читател, че неправомерно обвиняваме Мадам, тъй като въпросният подлез е в това състояние от сума ти време, далеч преди нейното приситгане на бял кон (по-скоро на бял БТР, от тези на Румен Петков) ще споменем, че самият подлез бе един от основните й аргументи против предишната управа, но наруши дадените обещания за обезопасяване и облагородяване на района.

Ние твърдим само едно: Явно за някои хора е далеч по-лесно да бъдат в опозиция и крещейки „царят е гол“ да завземат властта с популизъм и хубави думи, но веднъж направили го, осъзнават своята безпомощност и некомпетентност. А някои дори не могат да ги осъзнаят!

Вие от кой тип хора сте, Мадам?!?

Реклами

TrackBack URI

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: