Толкова подло, а вече факт!

март 18, 2008 в 5:09 pm | Публикувано в За Перник | Вашият коментар

untitled-2.jpgИМ Перуник доказа за пореден път, че не подвежда своите читатели. Медията използва проверени и сигурни източници, чиято информация рано или късно се потвърждава и излиза наяве.

Росица Янакиева изглежда не се тревожи от подобни разкрития, щом уверено продължава да изпълнява нечии тъмни поръчки в ощърб на перничани, които днес са по-информирани от всякога. Потвърждението – преди повече от 2 седмици ние първи в града информирахме обществеността за готвеното закриване на училища в града ни, което бе остро отричано от голямата Роси и компания, а сега е вече факт! Със своя докладна от тази седмица, Янакиева предлага закриването на двете най-големи по ученици, успехи и традиции профилирани гимназии в града и редица други основни училища на територията на общината.

Това, за което писахме се потвърждава – общинарите закриват училищата водени от лични и финансови интереси, под предлог за реформи в образованието, сред които се намесват и апетитите на Боян „Професора“ Боянов към сградата на езиковата гимназия и тези на близки до БСП бизнесмени към останалите училищни сгради, предвидени за разграбване и плячкосване. Всъщонст, думата реформа звучи смешно в устите на остарели и  морално обременени политици, които тръгват да реформират именно най-добре справящите се гимназии в града и закриват основни училища, които лишават децата на цели квартали от достъп до образование. 

Все пак последна дума имат общинските съветници, които могат да развенчаят пъклените планове на червената бригадирка и сие, придобиващи демонични размери. След като на бързо новият кмет се саморазправи с вече изгубената кауза за  полски университет в Перник, и е на път да срине пернишките спортни клубове, спирайки издръжката им, сега дойде ред на и на нищо неподозиращите ученици, плащащи по библейски греховете на своите родители, избрали настоящото общинско ръководство, което коли и беси без предупреждение.

Дали са се спазарили управляващи и част от опозицията, ще се разбере на заседанието на ОбС в четвъртък, когато ще се гласува закриването на училища.

Едно е сигурно, ние бяхме първите, които предупредихме град Перник за настъпващото бедствие, но реакцията бе нулева. Явно перничани ще се борят по библейски със своя кмет, както египтяните с десетте божи напасти, описани в стария завет.

Мадам Янакиева очевидно иска да превърне по чисто комунистически приом, своите  съграждани в аграрни феодални селяни, без грам образование и възможност за развитие, лесно маниполируеми и без капка воля във сърцата си. Тук, обаче е крайно време да й бъде даден як народен отпор, за да не се повтарят кризите, които настъпват в града ни, всеки път когато някой яхне червената метла.

 

 

Реклами

TrackBack URI

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: