Извергът от Трън се ползвал от политически чадър

март 13, 2008 в 1:15 am | Публикувано в За България | Вашият коментар

mget2.jpgmget21.jpgmget213.jpg

Извергът, който вчера отне живота на едно момиче и рани други две насред центъра на гр. Трън, отдавна е трябвало да продължава да лежи по затворите ако не е бил старият кмет на населеното място, Александър Ненков от БСП. Самият Ненков е худатайствал на Илиев за да получи разрешително за бойната пушка, въпреки че вторият е рецидивист и е имал множество провинения през годините.

Убиецът Асен Илиев е бил съден за изнасилване, разказаха хората от Трън. През 90-те години Илиев работел като таксиджия и често возел сърби до родината им. Жертвата на Асен била 20-годишна сръбкиня.

За това престъпление мъжът бил осъден и лежал няколко години в затвора. Хората от Трън обаче твърдят, че Асен не е излежал присъдата си докрай, защото синът му го уредил да излезе предсрочно. Според хората в града Илиян бил „мутра“ и карал доста „лъскава“ кола. Именно чрез тези си връзки той успял да освободи баща си от пандиза.


След като излязъл на свобода Асен започнал да помага на сина си в семейния бизнес. Имали голямо заведение в центъра на града. Освен това се занимавали с производство на картофи.

Според децата от дома, Асен често им предлагал да работят на неговите ниви и да изкарат по някой лев. Там започнал и да задява момичетата.

Асен Илиев бе приближен до бившия кмет на Трън, който от своя страна е близък приятел на Ненко Темелков и е част от управлението на областната управа на БСП и e също така морален съучастник в престъплението, съдействайки за разрешителното за огнестрелно оръжие, което извергът е получил.

Надяваме се прокуратурата да се самосезира от изнесената информация и да направи своята проверка по случая. Подобни случаи трябва да бъдат развенчавани, а виновните и съпричастните да се наказват най-строго.

Напомняме ви за наскоро изнесената информация за педофилските наклонности на човек от управата на град Перник, за който вече е ясно, че е отнесъл уволнение за педофилските си деяния, не само като директор на ІV СОУ в града, ами и като възпитател в Дом за проблемни деца „Враня стена“ край Земен. Въпросният управник е не кой да е ами Иванчо Христов, зам. кмет по образованието и соц. дейност.

Реклами

TrackBack URI

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: