Янакиева прецака пренишките младежи

март 7, 2008 в 10:52 pm | Публикувано в За Перник | Вашият коментар

photo_big_206877.jpgРосица Янакиева е провалила сделката с Полския университет, която трябваше да бъде осъществена и още тази есен градът ни да се сдобие с университет, където преференциално да се образоват местни младежи, както и да бъдат наети пернишки учители с възможност за кариерно развитие.

Според зпознати сделката, не само, че няма да се състои, но Перник в скоро време няма да разбере що е това – студентски град. За това говори и подписаното споразумение между приближени на мадам Янакиева бизнесмени и ректори на софийски университети, което предвижда „университети“ да подготвят специализирани кадри за пернишката кономика. Споразумение, с което Янакиева замазва очите на хората, прикривайки провалената от нея самата сделка. Какви точно кадри ще подготвят университетите не се знае. Възможностите са много, ето и примерните специалности, в които ще се обучават бъдещите студенти, за съжаление не и в Перник:

1. Бакалавър-шивачка, с интензивно изучаване на гръцки език и интензивен курс по оцеляване в нечовешки условия на труд.

2. Бесепар-кадровик (кандидатства се с диплома за завършена детска-градина, свидетелство за родова обремененост или удстоверение за психическа лабилност).

3. Мутра – задочна форма на обучение – приема се както чрез преместване от школата в Симеоново, така и с издадено удостоверение от Румен Петков. Завършилите специалност „Мутра“ може да си намерят работа при Първан Първанов – Перо, общинската администрация, областата управа…

4. Визуални изкуства – изисква се добро владеене на игрите: „Тука има пари от еврофондовете, тука нема“, „Криеница от проверките по САПАРД“, „Стражари, апаши и Люси Стойков“. Завършилите студенти усвояват възможността да виждат черното бяло и целият обкръжаващ ги свят в червено.

Все пак, за да бъдем коректни трябва да споменем за възможността младежите да получат своето висше образование и в Перник от светилото в професорските среди, зам-кметът Боян Боянов с възможност за обмен на студенти с университети от Северна Корея.

След като от БСП успешно провалиха шансовете на младите хора да получат висше образование в родния си град и вървят към закриването на множество гимназии и основни училища , от ИМ Перуник предлагаме на червените озурпатори за закрият и детските градини, та всички жители на Перник под пенсионна възраст да търсят спасение далеч извън града и левите да поситгнат убедителна победа на следващите избори.

Реклами

TrackBack URI

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: