Симеон Василев, вечният кандидат

февруари 28, 2008 в 10:59 pm | Публикувано в Кой ни управлява? | Вашият коментар
Етикети: , , , , , , , , , , , , , , ,

822.pngДа знаеш, кои са хората, които вземат решенията за управлението на твоя град и държава, да научиш факти, които не са добре познати в публичното пространство е от първостепенна значимост за това да направиш твоя верен избор, следващия път, когато отидеш до урните, за да гласуваш. В тази връзка И.М. ПЕРУНИК започва да публикува статии, свързани с хората начело на нашия град и тези , които „представляват“ перничани в парламента.

Говорейки за кандидати, ще започнем с вечния кандидат за пост, Симеон Василев, депутат от БСП и деректор на МБАЛ „Рахила Ангелова“ (в пълен разрез със закона между другото.)

Василев, който е вечният кандидат за кмет на БСП, и ако на предишните избори беше на малко да пребори Антоанета Георгиева, тази година той не успя да се справи с въртешната конкуренция на Росица Янакиева, която не е от неговата категория, в прекия и преносен смисъл на думата. За това пък, неговите другари му се отплатиха с депутатски пост в българското Народно Събрание и за да бъде идилията пълна, имаше подарък и за неговата съпруга. Подърък на нечувана наглост, за първи път в историята на Перник, червените бригади си позволиха да издигнат за кандидати за общински съветници, цяло семейство, а именно господи и госпожа Василеви, може би за да няма сърдити в семейството.

Василев, който е хирург по професия, за радост на своите пациенти е много по-добър на хирургическата маса, отколкото на депутатската банка.

Явно за ръководството на неговата партия, той е твърде безличен, защото ако нашият читател влезе на сайта на червената областна управа, кликвайки върху лика на господин Василев, ще излезе информация за Росица Янакиева в Народното събрание. Всъщност разликата между тях не е голяма, и двамата са забелязвани само в стола на парламента и нито веднъж перничани не са ги видяли на банката за изказвания.

И докато част от останалите народни представители защитават активно интересите на своя собствен град, г-н Василев не прави нищо друго освен да развива активна партийна дейност. А може би е прав?!? Спазвайки политическото статукво в страната, той се чувства отговорен и задълженне пред българските граждани, гласували за него, а пред партийното ръководство, коетопределя всеки един негов ход.

Реклами

TrackBack URI

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: