Червеният влак трябва да отпътува скоро от пернишката гара

февруари 24, 2008 в 12:18 am | Публикувано в За Перник | Вашият коментар
Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

picture-frames-20080224-013952-o633328162342453750.pngПерник се превръща в железопътен център на цяла югоизточна Европа. Това е извода след като над 100 дни се говори само за метро, вътрешна железница, втора линия до София, реконструкция на съществуващата, на ж.п. пероните, сградата на ж.п. гара Перник, нови мотриси и какво ли още не…

Дай боже да станем ж.п. център един ден, но до тогава ще си останем говорилнята на несбъднатите обещания, нещо за което новото общинско ръководство не пести усилия… А дали усилията на Росиця Янакиева да си прави реклама на гърба на перничани ще я превърнат в медийна звезда или лъжец от висока класа, зависи от наивитета на нашите съграждани, които от влакове може да не разбират, но от лъжи, поне са претръпнали.

Защото на хората им омръзна да гледат ухилените физиономии на Янакиева, Темелков и Димитров по телевизията, дунднуркащи се по влаковете с обещания за светло бъдеще, докато в същото време, всички са принудени да чакат с часове по неуютните ж.п. спирки, да се возят в препълнени влакове, да не стигат на работа на време заради задръстванията и лошата инфраструктура по пътя между Перник и София.

Всяка показност трябва да има граници, дори и най-грозната. Крайно време е общинарите да спрат с медийните изяви и да започнат работа, ако не искат да хванат червения влак и да отпътуват извън града, пък ако трябва и да ги избутаме чак до Кулата.

Реклами

TrackBack URI

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: