Васил Васев – Нафтата държи в юмрук пернишкия автобусен транспорт

февруари 24, 2008 в 10:14 pm | Публикувано в За Перник | Вашият коментар
Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6vasil-vasev.jpgВасил Васев, който е собственик на автобусното предприятие „Пътнически Превози“, още от времето, когато то бе държавна собственост и от което хиляди перничани недоволстват особено тези, които пътуват до близките села, в момента води война с по-голяма част от автобусните предприемачи в града за превес над транспортната услуга и монополизиране на пазара от страна на червения автобусен бос.

Васев е от дълги години и кадровик в БСП, а парите му го изкачиха до ръководството на пернишката червена централа. Неговата лоялност към партията-майка го възнагради с поста на зам. председател на общинския съвет в сегашния му формат. Читатели информират, че все още могат да се видят предизборни плакати на Росица Янакиева, разлепени в неговите автобуси. Автобуси, в които липсват елементарни условия за превоз, не рядко студени през зимата, с малък капацитет в пиовите часове, но винаги с плаката на Росица Янакиева на стъклото до шофьора.

Васев държи монополна част от пернишките транспортни линии, но качеството на предоставената от него услуга е ужасно. Освен, че не спазва условията по подписаните си договори за превоз, неговите машини не отговарят на елементарни условия за превоз и са опасни за пътниците. По вътрешноградските линии всеки ден могат да се забележат автобусите на пътнически превози, които се състезават с останалите превозвачи по пътищата, особено след състоялите се конкурси през изминалата година за обслужване на линиите, където Васев заслужено загуби, част от заграбените от него разписания и маршрути.

Въпреки всичко това обаче, неговия бизнес продължава да се развива, с оглед на настоящото общинско ръководство и политическите чадъри, които са протегнати над „Пътнически превози“.

Реклами

TrackBack URI

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: